Monday, January 18, 2010

Bakelser

Jag har vid några tillfällen bloggat om min vän Katarinas fantastiska bakverk. Igår var det dags att smaka på dem igen. Förväntningarna var högt ställda - som om hon inte var tillräckligt bra innan så har hon nu dessutom gått en konditorutbildning! Och vi blev inte besvikna - prinsessbakelser med hallonsylt och choklad. Toppat med trevligt sällskap. Blir inte mycket bättre än så.

Dessutom fick jag med mig både två nybakta surdegsbröd och recept på dessa samt ett par yrkeshemligheter för att lyckas med brödet. Ska införskaffa lite nya ingredienser och sedan ska det bakas i det Cohenska hemmet!

7 comments:

Katarina i Holon said...

Jag blir alltid lika stolt och glad när mina bakverk kommer med på bloggen, kavod gadol!

Lycka till med brödbaket, det är så kul att baka sitt eget bröd när man har bra recept och det lyckas!

yllet said...

Oh vad roligt!! Jag är galet sugen på att baka surdegsbröd! Men det känns lite läskigt att ha en gucka hemma hur länge som helst?? Om jag testar så ska min surdeg heta Kurt. Din?

Karin said...

Katarina i Holon: Du förtjänar hyllningskörer, inte ett litet blogginlägg! Jag brukar baka bröd rätt ofta men har aldrig provat surdeg tidigare så det ska bli kul. Och om det inte blir bra så skyller jag på fel i receptet... ;)

Yllet: Ha, det måste bli ett riktigt israeliskt namn. Hmm, Yitzhak tror jag!

Annika said...

Vilka snyggingar! Läcker knallgrön kulör. Borde inte funka, men ser fantastiskt ut!

Karin said...

Annika: Sant! Den giftgröna marsipanen gorde sig verkligen bra ihop med grädden och chokladen. Kan vara för att de är lite mindre, en giftgrön tårta skulle kanske bli för mycket.

TinTin said...

Om du fick enzymer och gluten blir jag svårt avis - har fortfarande lyckats hitta dt här!

Karin said...

TinTin: Jag köpte det häromdagen. Inga problem alls att hitta. Det får bli en ny tur till Israel snart helt enkelt!!