Jag är nog lite av en matsnobb. Eller, rätt mycket faktiskt. Jag gillar att äta konstig mat på exklusiva restauranger. Halvfabrikat existerar inte i min frys (kebaben är Yardens och Gorbypiroger finns inte i Israel!). Mattidningar är som porr och jag drömmer om att få äta på French Laundry och El Bulli. Ska det drickas champagne så ska det vara champagne, inte nåt bubbel från något annat ställe och gåslever blir jag nästan gråtfärdig av.
Men en sak som många matsnobbar håller på med har jag aldrig riktigt förstått. När de säger att om man har bara har tillräckligt bra kvalitetschoklad så räcker det med att man tar en bit och sedan är man nöjd. När jag hade tjejmiddag här hemma för någon månad sedan så hade Katarina tagit med sig en ask med hemmagjorda praliner. Jag var livrädd för att någon (typ maken) skulle ta ett par och bara sätta i sig dem utan att förstå hur fantastiska de var så jag satte i mig nästan alla på en gång för säkerhets skull. Eller, jag åt dem en i taget. Och hade självbehärskning nog till att ta ett par foton för de var så vackra. Sedan åt jag upp resten. Jag kände inte den minsta lilla lust att sluta efter en. Eller två. Inte ens när de alla var slut tyckte jag att det var läge att sluta. Och ja, hon hade gjort dem själv! Otroligt!
Är det inte dags att starta matblogg snart Katarina?
9 comments:
Å min gud, de ser himmelska ut! Matblogg - är det inte dags att starta pralinfabrik, säger jag? Sign me up för ett dussin askar!
hon gör princessbakeleser ocksâ, och târtor som är vackra och goda!!
GJORT DEM SJÄLV?????
Halleluja!
Kicki: Ja, pralinfabrik är nog bättre!
SC: det gäller att välja sina vänner med omsorg!! ;-)
Minna: Amen!
OJ. OJ. OJ. Jag saknar ord.
(Och snart dreglar jag ner tangentbordet.)
STOLT! Först fick tårtan vara med och sen mina praliner! Jag har faktiskt inte gjort några sedan dess men det är hög tid att producera lite praliner igen så att jag har nåt gott till helgen!
alexia: ;-)
katarina: :D det har du all anledning att vara - de var verkligen supergoda!
VA?!? Jag förstår att du åt upp dem! Det vore faktiskt synd om de torkade!! Men. Hur har hon gjort?? Jag är rätt bra på kladdkaka men det vet vi ju hur en sån ser ut! :)
Yllet: Kladdkaka är en av mina paradgrenar också, svårt att misslyckas med!
Post a Comment