Sunday, April 27, 2008

Spa på Södra berget

Min kära mor skämde bort mig ordentligt med ett besök på Spa Maskrosenhotell Södra Berget i Sundsvall. På söndag eftermiddag vid två-tiden checkade vi in och första 20 minutrarna gick åt till att skratta åt mig i bikini. Efter det insåg vi att vi nog borde gå ut från omklädningsrummet och utnyttja de övriga faciliteterna också.

Först ut var "utomhuspoolen" - den är förvisso under tak men med stora panoramafönster som stod halvöppna och därifrån har man en fantastisk utsikt över hela Sundsvall och skidbacken bredvid hotellet. Jag njöt av att kunna ligga på mage, det var ett tag sedan... Efter det bastades det i vanlig bastu och ångbastu. Jag informerade mamma om att i Israel är det farligt att basta när man är gravid, såvida man inte är skandinav, vi är tydligen immuna enligt den stora israeliska gravidbibeln. Tur att man är skandinav! Lite bubbelpool på sidan med lite bubblor och sen bada i varm pool igen. Mamma doppade sig även i den iskalla poolen men jag ansåg att det var farligt för bebben (eller bara fasligt kallt) så jag låg kvar i värmen tills det var dags för behandling - mamma fick en aromainpackning och jag en fotbehandling. Det var intressant. För första gången i mitt liv blev mina tånaglar filade, och fossingarna blev inpaketerade i paraffin. När det var klart så var de så mjuka att jag knappt trodde att jag skulle kunna gå på dem.

Spa Maskrosen är ett klart fräscht spa, inte så stort men fint, och söndag eftermiddag var perfekt tidpunkt att vara där - vi var nästan ensamma. De behandlingar jag gjort har varit helt ok. Men för att verkligen njuta av besöket så bör ni ha med någon med stor plånbok som gärna vill bjuda dig, jag tycker att de har hutlösa priser. Kanske hålla utkik efter bra erbjudanden i annat fall?

1 comment:

Fredrik said...

Vilken underbar upplevelse det låter som att ni har haft. Skulle du kunna tänka dig att berätta om den i en kommentar på vår sida SpaResorts (http://www.sparesorts.se) så att ändå fler kan få ta del av den? Och förhoppningsvis få det lika härligt :)

Södra Berget Spa hittar du här: http://sparesorts.se/2013/09/30/sodra-berget-hotell-resort-2/