På väg hem från Döda havet stannade vi till för middag i Abu Gosh, en arabisk by strax norr om Jerusalem. Vi valde att gå in på Caravan-Inn, en stor och fin restaurang som är lite mer påkostad än de flesta hummushaken i byn. Där beställde vi in en meny med 12 sallader - en riktigt prisvärd avsmakningsmeny som 3 personer blir klart mätta av. Dessutom beställde vi in en tallrik hummus med lamm. Denna rätt var den klart godaste enligt både Kicki och Yarden. Själv håller jag på den turkiska salladen, eller möjligtvis på aubergineröran.
Fokus på det viktiga - maten!Efter middagen tog vi in arabiskt kaffe och ett fat med baklava. Utan kalorier lovade servitören. På nåt sätt så litar jag inte helt på honom. Det var lite för gott för det.
Förutom att man kan äta god mat i Abu Gosh, så ackompanjeras ätandet även av böneutropande från omgivande moskéer. Multikulturellt så det förslår, klart värt en utflykt!
8 comments:
Det lät gott! Det var längesen jag var i Abu Gosh. Baklava brukar ju vara så små bitar så att kalorierna knappt märks!:)
Ja, visst måste det väl finnas någon slags minimistorlek för saker innan kalorier kan få plats där?? Baklava är nog definitivt för litet!
Oj så gott det ser ut!!!
Damn Kala, vi missade Carola! http://www.expressen.se/noje/1.718884
vilken fest.
alltså, jag har typ den sämta hebroordboken... värdelös, jag ville skriva "Vilken fest" och kommer inte ihåg vad fest heter och det står inte i min ordbok.
EIZE PARTY GADOL!!!
Alexia: Nu vet du vart du ska ta med din hummusberoende man!!
Kicki: Damn! Vi åt iaf den sortens bröd som hon använde som gloria. Men jag tycker nästan att det är värre att vi missade 750 svenska Livets Ordare...
Minna: Eizå mesiba g'dolla! ;-)
Ah, ani mevina.
*mumlar* mesiba g'dolla
Minna: Strålande uttal!!
Post a Comment