Tuesday, October 26, 2010

Paprika

Det är häftigt hur kroppen fixar allt som händer med den när man är gravid och har fött barn. Min foglossning försvann i samma ögonblick som ungen var ute. Min "brutna" svanskota som gjorde att jag inte kunde sitta ordentligt på många månader efter Ellas födsel verkar ha tryckts rätt när Eitan föddes. Men det konstigaste måste ändå vara att jag numera kan äta paprika utan att få kväljningar redan av lukten. Jag skojar inte, jag har aldrig kunnat äta paprika förrän nu, efter att Eitan fötts.

Nu håller jag som bäst på att vänja mig vid att jag kan laga mat med paprika i. Ta en bit paprika ur salladen istället för att peta den åt sidan. Jag tycker inte att paprika plötsligt har blivit jättegott men jag känner inte heller något obehag när jag äter det. Igår när jag lagade Chicken Cacciatore så hackade jag ned precis så mycket paprika som receptet föreskrev och åt utan problem. En helt ny dimension i matlagningen har öppnats för mig - jag behöver inte utesluta, ersätta eller peta bort. Nästa gång jag är i Sverige kan jag kanske till och med köpa en ostmacka utan att behöva plocka bort både den obligatoriska paprikabiten och den kontaminerade ostskivan.

7 comments:

Martin said...

Då kan jag alltså sluta dyka upp som den störiga pippin i Kalle Anka på Julafton och säga "det som är så gott" nu då? Skönt att slippa vara på sin vakt hela tiden.

Karin said...

Martin: Vilken lättnad för dig - äntligen kan du börja bete dig som en vanlig människa! :)

Låvajsa said...

Det låter helt otroligt - du som verkligen varit så anti dessa goda paprikor! :-) Hahaha! Hoppas ni mår bra hela familjen. Visst är det fullt upp med två små men oj så mycket kul också! :-) Kram Lovisa

Katarina said...

Så intressant.

Jag tycker om smaken och lukten av paprika, men min mage tål det inte. Så jag brukar alltid lämna en tallrik med paprikabitar efter mig när jag äter sallad på restaurang eller kafé.

Karin said...

Låvajsa: Hmm, goda tänker jag fortfarande inte kalla dem men anti är jag definitivt inte längre.

Ja, det är ju inte många lediga stunder man har och ibland håller man ju på att bli galen men jag skulle ju inte vilja byta ut det mot något. Kram!

Katarina: Ibland brukade jag faktiskt säga att jag var allergisk, känns lite bättre när någon ansträngt sig att laga till istället för att bara säga att det är äckligt! :)

No-one said...

Vilket framsteg! Stort grattis!

Jag kan fortfarande inte äta thaimat, men mår å andra sidan inte illa när jag tänker på det längre. Så kanske är det ett framsteg ändå?

Karin said...

Alexia: Är det någon särskild krydda i thaimat eller konceptet som sådant? Och att inte behöva må illa är alltid en framgång.