Sunday, January 11, 2009

Rabarberpaj

Tror ni att min mamma blev lite förvånad när det skulle serveras rabarberpaj i det Cohenska hemmet i veckan? Gjord på färsk rabarber! Jag har ju hållt på och gnällt över att jag längtat och saknat rabarber. Förvisso fick jag veta att man kunde hitta rabarber i Israel men inte undersökt det närmare. Men så plötsligt när jag var i affären i förra veckan så ligger det ett gäng lådor med rabarber i grönsaksdisken och bara väntar på mig. Odlade i Beer-Yaakov som ligger ca 3 km hemifrån.

2 comments:

genomseklerna.blogspot.com said...

Det är gott. Men en riktig klassiker är iskall raberberkräm med vispad grädde. Mmmmmmmm!

Karin said...

Dosiss: jag fick inte göra rabarberkräm för Yarden, "det ser ju ut som snor!"... Han tyckte att det såg jätteäckligt ut när jag vräkte i mig kräm hos mamma i höstas!