Wednesday, June 06, 2007

Rabarber

Alltså, hur är det egentligen? Finns rabarber bara i Sverige eller? Jag kan inte påminna mig att jag någonsin har sett det utomlands. Växer det bara i halvkyligt klimat? Jag är faktiskt ganska sugen på rabarber - kräm, paj, muffins.. whatever! Men inte finns det någon rabarber här inte. När jag flyttar till hus någon gång i framtiden tänker jag odla rabarber. Massor av rabarber. Att äta på Sveriges nationaldag!

6 comments:

Minna said...

Du får vällan hålla till godo med en läbbig sharonfrukt så länge... uhhhhh.

Karin said...

Av någon konstig anledning är det min mammas favoritfrukt. Men, jag tror inte att det är säsong för det nu, får nöja mig med mina hemlagade persikomuffins....

Katarina i Holon said...

Men det finns ju rabarber på 1/2 hinam i Rishon! Du får åka dit och handla. de kostar 1,5o shekel stjälken. Katarina

Karin said...

Rishon here I come!!!! Underbart, tack för tipset!

Anonymous said...

Rabarbermarmelad med ingefära som man kan koka aslätt i micron är min favvo när det kommer till rabarber. Min pojkväns mamma har med sig några påsar med 600 gram färdigskuren rabarber varje gång hon besöker oss. (Det ska vara 600 gram per sats.) Det är guld!

Karin said...

Ida: Låter supergott också, ytterligare en anledning att få tag på rabarber. Ska cykla iväg till stora marknaden här och se om man möjligtvis kan få tag på rabarber i Tel Aviv.