Igår kväll bakade jag cappucinoskorpor. Jag ska försöka lära mig att kolla att jag verkligen har alla ingredienser hemma innan jag börjar baka. Göra en riktig mise en place som man skulle säga på kockspråk. T ex kolla att alla valnötterna inte försvann i salladen häromdagen. Eller att den där halva chokladkakan inte försvunnit in i någons mage... Så istället för valnötter blev det solrosfrön. och istället för choklad - förvirring. Eller, ingenting snarare.
Y tyckte att de var lite torra och hårda. Försökte förklara att sådant är skorpkonceptet. Hunden verkade iaf toknöjd med de två skorpor hon lyckades roffa åt sig när jag hällde upp mjölken...
Kom på att jag skulle ta kort på vårt kök samtidigt så ni får se hur det ser ut. Iaf en del av köket, så spännande är det inte. Det fortsätter till höger med lite fler skåp, en espressomaskin, micro och ett kylskåp... spisfläkten lyser med sin frånvaro. det verkar inte vara så vanligt här i israel, vilket är extrempuckat eftersom det är få lägenheter som har köket i ett eget rum, det är nästan alltid öppet mellan kök och vardagsrum. Vi har iaf ett fönster precis bredvid spisen, förvisso går det inte att öppna för tillfället men det ska vi väl få fixat så småningom. Köksbordet får ni se en annan gång, när jag har städat t ex.
I helgen ska jag baka bullar. Mitt mål är att kunna fylla kakfatet, som står på kökshyllan, med hembakta kakor och bullar och därmed få alla våra framtida gäster att storkna över mina bullmammetalanger!
4 comments:
Jsut det - det fanns ju inga köksfläktar!
Jag drömde inatt att du var hemma hos mig och jag skulle visa dig mina Israelbilder men jag hittade dem inte!
jag bakade kanelbullar i helgen.
Bara så att du vet!
Minna: Så länge du bjuder på bullar när jag hälsar på så har jag nog överseende med saknade foton!
köket ser finfint ut! kakfatet med. jag älskar torra och hårda skorpor. ju hårdare och torrare, desto bättre. dina ser jäääättegoooda ut!
alexia: de är jättetorra, inte så hårda ännu men det kommer nog! du skulle älska dem!
Post a Comment