Tuesday, December 18, 2007

Aprikos- och nötlimpa

Måste bara slå ett slag för det här brödet som jag hittade idag på Arla.se. Hur enkelt som helst att baka, eftersom man använder bikarbonat så behöver det inte jäsa och inget knådande behövs heller. Blanda ihop ingredienserna och in i ugnen, en timme senare har du ett bröd som luktar och smakar gott och som har alldeles underbart knapriga kanter. Baka!!

Ingredienser
1 bröd
1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl krossade linfrön
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl hackade, torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla mild yoghurt
1 dl lingonsylt

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk.

No comments: