När vi flyttade in i vår lägenhet så var vi tvungna att köpa nya vitvaror. Efter springande i en massa affärer där jag stod bredvid och log snällt och inte förstod ett jota av vad Yarden diskuterade så landade vi ett snyggt rostfritt kylskåp med frys och matchande gasspis, varmluftsugn och en micro. Kylskåpet var stort och dyrt men snyggt och passade perfekt in i vårt kök. Hittills har kylskåpet varit jättebra. Fast nu har något konstigt hänt, det har blivit lite för bra faktiskt. Det kyler så bra att det numera knappt är någon skillnad på kylen och frysen. Och om man försöker vrida av kylan ytterligare så stänger man av kylskåpet helt. Men, jag har valt att försöka se fördelarna med detta istället för nackdelarna:
Min färskpressade morotsjuice blir jättegod och iskall, utan att man behöver tillsätta någon is.
Det är superlätt att skålla frysta tomater, det är bara att dra av skalet utan att använda något kokande vatten. Och smaken var det inget fel på, blev supergod tomatsås till pizzan i lördags.
Gurka innehåller 96% vatten har jag för mig. Om den är fryst stiger det till typ 99%. Det är inte ett dugg kul att göra tzatziki på fryst gurka. Men istället lyckades jag hitta på en ny god sås som jag dippade klyftpotatis i.
No comments:
Post a Comment