Imorgon blir det julmiddag för familjen här hemma. Förutom vi så kommer svärmor samt Ys syskon med sina respektkive. Det ska bjudas på traditionellt svenskt julbord, så långt det nu går. Fast det är klart, utan skinka så kanske det inte ens får allas för julbord..
Löksill, senapssill, sillsallad och rökt lax (ja, jag hade tänkt ha gravad men plötsligt insåg jag att det var 1½ dag kvar till julafton och då vill man inte börja jiddra med gravning längre). Köttbullar, revbensspjäll, leverpastej och Jansson. Brysselkål, coleslaw eller någon annan kålsallad. Lingon- och rosmarinbröd, västerbottenost, Stilton, fikonkompott. Knäck, bränd kola, lussekatter, pepparkakor och glögg.
Dagens mest korkade sak måste vara revbensspjällen. Inte förrän de hade varit fem minuter i ugnen inser jag, pga doften, att jag har köpt lammracks. Inte revbensspjäll. Hur kan man missa en sån sak?
Dagens bästa är utan tvekan leverpastejen som jag gjort efter ett recept från Annika på Smaskens. Jag blir nästan tårögd bara jag tänker på den. Jag tog en liten smakbit av den när den var färdiglagad och jag längtar så till middagen så att jag kan få fortsätta att äta av den!
5 comments:
Det lät mysigt! Och jag som aldrig gillat julskinka tycker att det kan kallas julbord ändå!
God jul! :)
Oj vad du har julstökat! Bra jobbat! Kan man inte kölpa skinka på Tiv Tam? Det borde väl i alla fall finnas typ som skinkpastrama? God Jul, hoppas ni får en mysig julafton!
Åh, så roligt att höra! Jag önskar er en riktigt härlig jul!
Jag är imponerad, hoppas ni hade det bra och god fortsättning!
Thérèse: Då hade det varit ett perfekt julbord för dig! God Jul!
KKiH: Man kan, men jag orkade inte med att fixa skinka också. Åt lite skinka i pastramaform idag istället. God Jul!
Annika: God Jul till er också! Och du, leverpastejen blev väldigt god tillsammans med din fikonkompott... :)
Ulrika från Rosh Pina: Det var lite slit i köket innan men det blev jättebra. God fortsättning själv!
Post a Comment