Saturday, January 03, 2009

Vilket antiklimax

Vad sur man blir när man bäddat med nya sängkläder och ser fram emot att få gå och lägga sig i krispiga, fräscha lakan som luktar nytvättat och så visar det sig att de bara luktar gamma instängd garderob...

5 comments:

Anonymous said...

Lukta gerderob är väl ok! Mina lakan (och alla kläder) är numera fuktiga och luktar MÖGEL. Sånt kan man deppa ihop av!

Häng ut och vädra:-)!
kram

No-one said...

Ja, sånt suger.

Förresten, nu när jag kommer ihåg det: jag testade ditt kyckling-i-ugnen-recept och det blev jättegott! Så gott att vi gjorde det igen och bjöd våra gäster från Norge på (B´s brorsa + flickvän). Jag testade även att göra en blandvariant av dina två förslag. Använde ca 3 dl 15 procentig creme fraiche, ca 0,75 dl sweet chili och ca 1-2 msk soja. Blandade ihop det och gräddade med kycklingbitar i ugnen. Smarrans!!

Karin said...

Fransyskan: Ok, mögel är mycket värre! Går det bort när man tvättar?

Pixalexia: Vad kul att ni gillade det. Jag tror att det är ett rätt tacksamt recept att ändra lite hit och dit!

Anonymous said...

För hundra år sen, typ, fick jag en present av min syrra; små tygpåsar som hon sytt själv i slöjden samt torkad lavendel. Idén var att fylla påsarna med lavendeln och förvara i linne- och klädskåp så att innehållet skulle lukta fräscht.

När lavendeln tappat sin kraft hade jag ingen ny tillhanda så jag fyllde istället påsarna med pulvertvättmedel. Så behåller man lite nytvättsdoft i skåp och lådor. Bara man aktar sig för att lägga i för mycket - då luktar det för starkt och kemiskt på något sätt.

Karin said...

Katarina: Det låter ju smart, kanske ska lägga in ett par påsar med tvättmedel i garderoben.