Friday, November 28, 2008

Middagsmat

Varje fredag är det familjemiddag som gäller. Varannan gång hos svärmor, varannan gång hos svärfar. Svärmors matlagning har jag redan skrivit lite om men svärfars matlagningskonster har aldrig berörts. Ärligt talat så vet jag inte så mycket om dem, vi äter nämligen samma sak varje gång! Entrecote, pommes frites, sallad, hummus och svensk (!?) rödkålssallad. Vad som är svenskt med rödkålssalladen vet jag inte riktigt, har då aldrig ätit något sådant i Sverige... Förra gången vi var hos svärfar frågade han oss om vi var less på maten och ville ha annat. Men ärligt talat så har jag inga problem med att äta exakt samma sak en gång varannan vecka. Speciellt inte när det är gott. Och vem vet vad han skulle bjuda på annars - varför ändra ett vinnande koncept?!

5 comments:

yllet said...

Låter jättegott! Be att få beasås till nästa gång! jag kan skicka ner en påse blå band? ;)

Anonymous said...

Vad är det i rödkålssalladen då? Är den krispigt färsk eller som en pizzasallad... fast rödkål? Jag är fascinerad och förundrad. Entrecote och pommes frites är ju riktig karlamat, men rödkålssallad?

Karin said...

Yllet: Bea skulle vara helt rätt, skicka ned ett gäng!

Katarina: Skuren rödkål i någon slags majonnässås, ungefär som coleslaw men med enbart rödkål. Den är naturligtvis färdiggjord och köpt på burk! Fast jag bör väl säga att grönsaker och sallad äts i mängder och är nog inte ett dugg "omanligt" här.

No-one said...

Exakt: varför ändra ett vinnande koncept?

(Därav fajitas (nästan) varje fredag.)

Karin said...

Pixalexia: nä, när man väl hittat något som funkar så finns det ju ingen anledning att byta!