Igår yrade Yllet om granatäpplen och att hon inte riktigt visste vad man skulle göra med dem. Själv trycker jag ju i mig 2-3 st granatäpplen i veckan då det är säsong för dem så jag anser mig själv vara något av en expert inom området. Svaret vad man ska göra med dem är enkelt - ät! Man kan naturligtvis ha den i sallader och andra maträtter men bäst är väl egentligen att äta den som det är. Jag är ju en riktig gottegris och medan Yarden knaprar på morötter och blomkål som snacks så brukar jag trycka i mig kakor, godis, choklad och vad helst vi har hemma som innehåller socker. Utom när vi har granatäpplen hemma. Då väljer jag alltid granatäpple. Som förutom att det är väldigt gott även är oerhört nyttigt. Med tanke på de mängder jag äter så är jag övertygad om att jag har ett 100%-igt skydd mot prostatacancer...
10 comments:
Så pedagogiskt och fint!! Imorgon kanske vi ska granatäppla lite då! :)
Tack!!
Å så är dom ju så vackra att bara titta på!!!
Yllet: Kalas konsumentupplysning till tjänst! Jag ska nog också granatäppla lite idag.
Mamma: Och måla tavlor med dem kan man (du) ju också göra!
Det är nästan synd att äta upp dom eftrsom de är sâ fina...Mâste man ha haklapp när man äter dom eller helst vara ensam i rummet?
Jag älskar granatäpplen. Synd bara att de är så förbaskat jobbiga att "skala" Jag drar mig tyvärr ofta för att äta dem, bara på grund av det.
Men vad gör man med alla de små otäcka kärnorna? Äter upp? Spottar ut?
Dosiss: Helst ensam - så man slipper dela med någon annan! Men annars är det inga problem, de rinner inte utan är fasta i konsistensen.
Millan: Ja, det är lite jobbigt men man kanske ka nträna upp sina barn till att ta hand om det?!
Victoria: Var "tvungen" att testa för att fatta vad du menar. De små fröna inuti antar jag att du tänker på. Jag biter bara sönder kornen såpass mycket att saften rinner ut och tuggar inte på fröna utan sväljer dem otuggade. Hoppas att du förstår vad jag menar...
Mmm, granatäpplen är fantastiskt gott! Och den vackraste frukten i genomskärning, tycker iaf jag :)
Har ett litet tips att tillägga. Istället för att pilla ut varenda en av de små saftiga röda godisbitarna delar du helt enkelt granatäpplet på mitten, håller sedan kniven i bladet och slår ut kärnorna med skaftet. På så sätt lossnar de hur enkelt som helst utan att ta med sig det vita. Jaja, det där visste säkert alla redan.
Pixalexia: Kan bara hålla med dig!
Sara: Mycket bra tips där! Och skulle det ändå komma med något vitt så kan man slänga ned dem i en skål med vatten så flyter det vita upp till ytan!
Post a Comment