Helgen har varit ovanligt lugn och främst fylld med god mat. I torsdags kväll lagade jag kalkonfilé för första gången i mitt liv. Min svärmor brukar ibland handla kött trots att hon är vegetarian för att ge till sina barn. Så en fryst filé som jag hade trott var kalvfilé, men alltså visade sig vid närmare titt vara kalkon, hamnade i vår frys för ett tag sedan. Hittade ett recept på fylld kalkon på nätet och fyllningen är ju klassisk (fetaost, soltorkade tomater, oliver och basilika) så jag satsade på det. Serverade med potatispuré och en kryddig tomatsås. Blev riktigt gott, filén tog dock mycket längre att tillaga än jag hade trott. Till efterrätt en annan klassiker - Gino. Glömmer bort hur gott det är mellan varven.
I fredags morse fick vi av en händelse reda på att middagen hos svärfar blivit flyttad - till oss. Kändes förvisso himla skönt att få en fredag kväll hemma för en gångs skull men det hade ju inte varit fel om svärfar hade kunnat ringt oss och kollat att det var ok... Gjorde ett besök i vinaffären där det pågick lite vinprovning och kom hem med två flaskor rött från en vingård i närheten av Jerusalem. Yarden bad att jag skulle laga chokladmousse till efterrätt (tyckte han sa att vi skulle vänta iaf en månad till nästa gång!) medan han tog ansvar för huvudrätten.
Eftermiddagen ägnades i köket, jag bakade bröd och Yarden förberedde middagen. Yardens syster kom till oss tidigt och arbeta hårt med att provsmaka och läsa tidningen. Gjorde två sorters bröd - ett med rivna morötter och solrosfrön och ett med soltorkade tomater, timjan och pumpafrön. Båda fick väldigt goda betyg, svägerskan sa, med munnen fullproppad med bröd, att om inte hennes bror redan hade gift sig med mig så skulle hon ha gjort det.
Ett par timmar innan middagen så blir vi meddelade att svärfar inte kommer till middagen. Han hade varit på volleybollmatch med ett lag han är tränare för och bussen hade brakat ihop. Men vi lyckades fixa en ersättare, en av Yardens kompisar ställde utan alltför mycket övertalning upp. Blev en underbar middag med en galet god kycklinggryta med rökt ankbröst, potatis- och sötpotatismos och så chokladmousse till efterrätt då.
4 comments:
Åhh vad mycket god mat.. jag blir nästan lite hungrig. Gillar din man att laga mat?
Malin: Ja, han gillar, och är duktig på det. Men eftersom jag har mycket mer tid och älskar att laga mat så är det ändå oftast jag som gör det.
jag blir helt stum.
Minna: Ja, så mycket mat har den effekten på en, jag var också rätt tyst.
Post a Comment