Monday, July 09, 2007

Kött

Jag har alltid hävdat att alla människor har tre saker som de är bra på. Det kan vara att spela gitarr, knyppla, meka med bilar, dansa linedance, sova länge på morgnarna... En av mina styrkor är att äta, och kanske framförallt att äta kött. Det är något så gudomligt med en riktigt saftig, lätt blodig biff att jag tystnar högaktningsfullt inför den och det enda man hör ifrån mig är "mmmmm" och "åååååhh" under tiden jag slukar den. Till min stora lycka delar min blivande man denna religion så ofta när vi går ut och äter siktar vi in oss på ställen med blodiga biffar som specialitet. Tja, så blodiga som de nu kan bli när de är kosherslaktade.

Ikväll hamnade vi på precis ett sådant ställe, denna gång dock tack vare en av Yardens kusiner. Tillsammans med två av hans kusiner med respektive åt vi middag på NG, en köttrestaurang i Neve Tzedek. Yarden och jag delade på en 1,2 kilos Porterhouse steak. Vad kan man mer önska sig här i livet? Ett gott rödvin till kanske? Check! En kaffe och cappucinomoussebakelse på ett närliggande café efteråt? Check! Skjutsade hem till porten efteråt? Check! En fulländad kväll med andra ord.

3 comments:

Saskia said...

MMmm...kött å rödvin med kaffe på det! kan inte bli bättre! :)

Minna said...

Åh, jag är en slaktardotter jag!!!! Kött i stora lass!

Karin said...

Saskia: Enkelt och gott, behövs inget lull-lull runtomkring det inte!

Minna: Lyllo dig! Det måste ju vara underbart, slår att vara lärarbarn med hästlängder! Men å andra sidan, vad slår inte det?!