När jag såg den där ledsna vitkålsbiten i kylen igår insåg jag att jag inte har ätit pizzasallad sedan jag flyttade från Sverige för 3,5 år sedan. Och ärligt talat, så kan man ju inte ha det. Pizzasallad är faktiskt vansinnigt gott. Speciellt när det inte finns sådana där läbbiga, röda paprikaslamsor i. Så igår bjöds det på hederlig svensk pizzasallad i vårt hem. Fast den serverades inte till pizza utan en Shepherd's Pie. Men det var också gott.
6 comments:
I looooove pizzasallad!!! (Pizza med, för den delen.) Men salladen. Salladen...
Alexia: Den blev nästan lika god som "riktig" pizzasallad. Men jag tror att de har någon alldeles särskild ingrediens i den på pizzeriorna som gör att den blir så god!
Låter gott! Jag gör ibland men det blir inte riktigt som de svenska. Igår gjorde jag faktiskt stekt vitkål och korv, det åt jag när jag var liten. Gott det med!
KiH: Stekt vitkål tror jag aldrig att jag har provat. Steker du den bara som den är eller tillsätter du någt annat också?
Mormor brukade steka vitkålen i stekflott, länge och på svag värme tills den blev ljusbrun och karamelliserad. Jag stekte i olja istället och det gick också bra. Jag bara saltade och pepprade, inga andra kryddor.
KiH: Det ska jag ta och testa någon gång, låter spännande!
Post a Comment