Wednesday, August 05, 2009

Dagens rätt - rostbiff med potatissallad

Den här veckan har jag hämtat nästan alla recept, eller inspiration till recept, från veckomatsedel.se. Dagens rätt är inget undantag. Idag blev det alltså ytterligare en sallad - den här gången potatissallad. I min ungdom var rostbiff och potatissallad festmat. Sådan där potatissallad med mycket majonnäs och klet. Nuförtiden brukar jag göra potatissallader med vinägrett istället för majonnäs men idag blev det en retrovariant. I grundreceptet står det att man ska ha 2,5 dl majonnäs och det kanske funkar om man använder light- eller fettfri majonnäs men om man som jag vägrar lightprodukter så känns det lite väl magstarkt med så mycket. Jag använde max 1 dl majonnäs och istället tog jag mer crème fraiche.

Rostbiffen som jag hittade är lite tjockare än den svenska varianten men mycket god var den. Det var egentligen bara en sak jag saknade - Aromat (eller Knorr som den heter i min familj), ingen rostbiffmåltid är fullständig utan den kryddan! Och jag tror inte att jag har använt den till någon annan rätt. Potatissalladen är iaf så smaskig att jag okynnesäter resterna medan jag sitter och bloggar. Inte bra.

HÄR hittar ni min variant.

2 comments:

Arsouille Team said...

Jag undrar hur man kommer över kapris i det här landet som inte har legat och guppat i vinäger? Jag kör utan kapris och har i saltad gurka och syrliga äpplen.

Karin said...

Dosiss: Ja, saltad gurka tycker jag nog är lika gott, om inte godare, men min man är helt galen i kapris så jag valde det för hans skull mest!