Det finns (åtminstone) två saker som jag avskyr passionerat - självutnämnda trubadurer och paprika. Den ena saken har jag hittills inte hittat något tillfälle då de är acceptabla. Vad gäller den andra, paprikan, så finns det två rätter där jag faktiskt använder mig av den frivilligt - chili con carne (i stora bitar så att de är lätta att plocka bort) och gazpacho. I gazpachon gäller det dock att mixa den fint så att jag inte plötsligt måste tugga på en bit rå paprika, det är kräkvarning på det. Men är det ordentligt mixat så blir blandningen av smaker faktiskt riktigt god, även i mitt tycke. Vill man vara lite noga så ska man väl inte använda sig av krossade tomater, bara färska, men till vardags funkar det utmärkt! Receptet finns HÄR.
Jag serverade grillade tortillas med tomatpuré, basilika och ost till. Bred på tomatpuré på en tortilla, lägg över lite färsk basilika och strö över riven ost. Grilla i ugn eller stek i torr stekpanna tills osten smält. Eller som i mitt fall, stek tills tortillan har fått fin färg och lägg sedan in i micron tills osten smält... De är vansinnigt goda att göra med mosad avocado/guacamole och smält ost också.
7 comments:
PAPRIKA, som är så gott! ;)
Mmm, vad gott! Maste prova att göra gazpacho hemma. Gillar det jättemycket!
Kram pa dig
Martin: Hahaha, eller hur! Du har hört mig klaga tidigare tydligen... ;)
Lisa: Och det är jätteenkelt att göra dessutom! Kram!
Älskar Gazpacho, men precis som du har jag samma aversion mot paprika, så länge den inte är söndermixad och endast en smakförstärkare. En slemmig paprikabit i maten får mig att ryyysa!
Kram
Lisa: Vad skönt att höra att det finns fler vettiga människor här i världen! Paprika är läskigt. Fast gazpacho är gott.
Gott! Blev ingen gazpacho för mig den här sommaren - tyvärr.
Annika: Ah, stor miss! Varje sommar kräver sin gazpacho! ;)
Post a Comment