Dagens tema har helt klart varit stulen mat. Först snodde hunden halva min äggmacka. Sen pallade jag en apelsin och åt upp. Efter pallningsturen kom jag hem och upptäckte att hunden lyckats få ned en plastpåse innehållandes två hembakta tekakor från diskbänken och ätit upp 1,5 av dem (den sista halvan låg på Yardens kudde). Sen åt Yarden upp min halva majskolv. Och i barnvagnen ligger det ett par pallade grapefrukter som får bli juice till frukosten imorgon. Fast dem var det faktiskt inte jag som pallade.
7 comments:
Nä, för de va ja! Hehe
ok karin. det här med att palla apelsiner. jag är grymt (grymt = det nya "fett" har jag hört på P3. Alltså de förklarade det inte men de säger det _hela_ tiden. Typ. "hej!" "Hej, kul att du kunde komma!" "Grymt." sådär casual? jag ville bara förklara det för dig, eftersom du kanske går miste om språkets skiftningar och nyanser nu när du bor abroad! ne pas en Suède. ) öh.. joo. det är grymt fräckt! att palla apelsiner. Inte alls samma beiga klang som "palla plommon" som jag gjorde i höstas.
Jag tror jag bör sova nu. Jag svamlar!
Sara: Galning!
Yllet: Inte var det något svammel inte, jag är väldigt tacksam för att du ser till att jag håller mig à jour med svenskan. Du är ju min personliga Horace! Grymt!
Visst är det grymt att palla apelsiner! På kibbutzen pallar jag apelsiner, clementiner, lite avokado och majs. Även pecannötter. Mums! I svenska skogar plockar man lingon och blåbär (saknar) och här kan man ge sig ut och plocka mandlar, fikon och oliver.
Katarina: Det känns ju onekligen häftigare än att palla äpplen! Pecannötter och fikon vill jag också plocka, var?? Om man bara kunde få hit hjortron och trattkantareller skulle ju lyckan vara total!
Man kan plocka ganska äcklig men fullt ätlig svamp i skogen runt Beit Shemesh. Pecannötter växer på min gamla kibbutz och de fälten är övergivna. Jag tror att jag såg fält på väg till Palmachim där folk plockade men jag vet inte om det var privat. I skogarna runt Jerusalem och Beit Shemesh finns det massa mandel-och fikonträd. Vissa träd är sötmandel men de flesta är bittermandel. Man får tyvärr smaka sig fram. Och så finns det Sabres förstås för de som är modiga! Vi har plockat nån gång och de är helt underbara, men taggarna är ju hemska och det är svårt att plocka utan att sticka sig!
Katarina: Äcklig svamp kan jag hoppa över. Men fikonträd låter helt klart intressant. Och sabres-plockning överlåter jag nog med glädje till Y, fast jag äter dem gärna!
Post a Comment