Vi har besök av en italiensk kollega på kontoret den här veckan. Ikväll satt jag, italienaren och en israelisk kollega och jobbade ganska sent och bestämde oss sen för att gå ut och äta middag tillsammans. Och vi hamnade i himmelen, på en restaurang i Jaffa, Yoezer wine-bar (sorry, de verkar inte ha någon site på engelska, men klicka på bilderna kan ni nog göra på hebreiska också, här finns iaf en recension på engelska). En mörk, sliten lokal med välvda tak och så långt ifrån designade restauranger man kan komma.
Till förrätt beställde vi in 3 olika rätter - en endivesallad med mögelost, gnocchi med tryffel och blinier med röd kaviar och crème fraiche. Huvudrätten för mig blev en coeur de filé med sås, bönor och lite potatis - 250 gram kärlek skulle jag kalla det! Till efterrätt beställde jag in vaniljmoln med passionsfrukt (typ vaniljmousse) och mina kollegor beställde in en champagnejelly med bär samt en youghurtglass med apelsinskal och olivolja! Hur avslutar man en sån måltid på bästa sätt? Låter den besökande kollegan betala det med företagskortet så klart!!
Det kommer att bli återbesök, maken måste få följa med. Och jag tror att min bror skulle uppskatta den. Och vilken annan köttälskare som helst! jag tänker då återvända när jag inte är gravid, fanns mycket spännande på menyn som inte var helt ok för mig i mitt välsignade tillstånd.
No comments:
Post a Comment