..sägs ju gå genom magen. Det stämmer väldigt bra även för min man. Den här veckan var en fullträff, mycket tack vare Arla. Deras recept är rätt lagom för en arbetsvecka - inte särskilt komplicerade, går snabbt och är ofta goda. Den här veckan lagade jag mat tre gånger, alla gånger med recept från Arla, alla gjorde fullständig succé hos maken som hävdade att jag antagligen är världens bästa kock!
I söndags bjöds det på youghurtmarinerade kycklingfiléer och ris, en gammal klassiker som jag gjorde mycket för ca 10 år sedan, tills min kompis Lisa fick matförgiftning efter att ha ätit det. Det kan iofs ha berott på ganska stort vinintag lite senare under kvällen men det var lättare att avstå från kycklingen några år...
I tisdags knockades dock kycklingen fullkomligt av en het tomatsoppa. Som vanligt när jag lagar mat så utgår jag från receptet och lägger till och tar bort efter humör. I det här receptet lades det till lite mer het salsa, vitlök och majskorn. Var tydligen en av de bästa soppor Y ätit, ombads att laga den ofta!
Men, i torsdags hade det blivit dags för dagen då Y svor mig sin eviga kärlek igen. Möjligtvis kunde han tänka sig att skilja sig från mig så att han kunde gifta sig med mig igen. Det mumlades något om att "jag försökte driva en stackars jude i fördärvet" när han såg att det var fläskkotletter på menyn. Men nu är han ju faktiskt betydligt mycket mer förtjust i fläsk än vad jag är så det togs inte särskilt seriöst. Fläskkotletter med smakrik svampsås var inget annat än en succé. Färsk timjan var slut i affären så det fick bli dragon istället. Och till serverades hemmagjorda pommes.
5 comments:
Wow! vad gott allt det där lät (även om jag skälv inte äter fläsk så lät det gott hehe)
youghurtmarinerade kycklingfiler måste nog vara en av väldens bästa uppfinningar! :)
Hej! en fråga bara, är det lätt att hitta fläskkött i tel aviv? :) är det på nått särskilt ställe du handlar det? :)
saskia: jag brukar inte vara särskilt förtjust i fläsk men någon gång ibland blir jag lite sugen, och det här var riktigt gott. och marinerade kycklingfiléer är hur bra som helst, jag tycker de kan bli lite torra om man inte gör något sånt med dem!
erini: inga större problem, jag tror att alla Tiv Taam har det. På den närmast mig ligger iaf fläskköttet uppradat mellan kycklingen och nötköttet.
du är inte klok Madicken!
wow.
minna: jag gillar ju att laga mat... och du förser ju iaf en kille med mat dygnet runt!
Post a Comment