Nyår är ingen stor helg i Israel, egentligen firade man ju Rosh Ha'shanna (det judiska nyåret) redan i September, men som svensk så hade jag bestämt att vi skulle i alla fall ha nåt slags firande. Så vi bjöd i Tom och Ofir på middag - gåslever och champagne till förrätt, oxfilé med potatiskaka och rödvinssås till huvudrätt. Efterrätt var det ingen som orkade. Middagen var en succé, enligt Tom hade han inte ens fått så gott kött på Tel Aviv's bästa köttrestaurang! Jag njöt naturligtvis av gåslevern, vi tyckte gemensamt synd om de stackars tvångsmatade gässen i ca 5 sekunder men gåslever är ju himmelriket själv så vi slog snabbt bort de tankarna.
Efter middagen var vi alla ganska glada och bestämde oss för att ta oss till gallerian "Dizengoff Center" där det anordnas nåt slags partaj med DJs etc. Totalt stannade jag därinne i 1 minut, eftersom stället tydligen var packat med loosers från Holon. Såna vill man alltså inte fira nyår med. Tydligen. Istället tog vi oss till en restaurang/bar/nattklubb inte långt därifrån och shakade loss på dansgolvet ett tag. 12-slaget kom, och gick, utan något större ståhej - inga fyrverkerier, ingen champagne och inget pusskalas... Inte ens "Happy New Year" med Abba spelade dem. Jag hävdar att israeler suger på att fira nyår. Och eftersom nyårsdagen inte är någon helgdag så vandrade vi hemåt framåt 1-tiden, tog ett snabbt varv runt kvarteret med hunden och somnade sött.
1 comment:
Jag är stolt att säga att vi också lagade fantastisk mat på nyårsaftonen - Créme Ninon, oxfilé Provencale med spenat- och olivrisotto och vit chokladkladdkaka (to die for...). Du skulle ha varit här...
Post a Comment