Tuesday, November 21, 2006

Thanksgiving

Jag är lite nervös. Ska fira min första Thanksgiving någonsin i övermorgon. Det är alltså tillsammans med mina amerikanska kompisar och har inget att göra med nån israelisk tradition. I stort sett det enda jag känner till om Thanksgiving är att man tittar på amerikansk fotboll och äter kalkon och pumpkin pie. Eftersom värdinnan är vegetarian och värden äter enligt kosher-reglerna så har de bestämt att skippa kalkonen. Återstår då pumpapajen - gissa vem som blivit utsedd till att baka den?? Jag som aldrig ens smakat pumpa. Men de har smakat mina bakverk tidigare och är så grymt imponerade över att jag bakar från grunden och inte blandar vatten med nåt som kommer ut ur ett paket som man gör i USA. Jag har i alla fall hittat ett recept på Internet - Martha Stewart's Classic Pumpkin Pie - kan ju inte gärna gå fel med en sån källa. Ska bara lista ut vad tusan "evaporated milk" är. Nån som vet?

4 comments:

Anonymous said...

min gissning är vanlig hederlig pastoriserad mjölk, men det är bara en gissning... :)

Anonymous said...

Min gissning var ju då fel... :( Kondenserad mjölk heter det tydligen och säljs på plåtburk i sverige iaf och är sött

Karin said...

Skönt att det finns nån som har tid att hjälpa till, tack! Fast jag har kollat ytterligare lite och det är tydligen kondenserad mjölk som inte är sötad. För kondenserad mjölk heter ju "Condensed milk" och det har jag sett i affärerna. Ska ge mig ut och leta efter osötad mjölk, om inte får jag väl ställa mig och reducera mjölk på egen hand!

Anonymous said...

antagligen så är det svårigheten att hitta det som har gjort att ingen äter pumpapaj.... :D