Tuesday, October 24, 2006
Lemonad
Jag förstår att jag är säsongsmässigt helt fel ute men nu var det faktiskt så att jag var himla sugen på lemonad och det börjar faktiskt bli säsong för citrusfrukter nu! Här i Israel brukar man kunna beställa in något som heter "Limonana", en sammansättning av två hebreiska ord - "limon" för citron och "nana", som egentligen är arabiska, och betyder mynta. Väldigt gott och svalkande! Jag hittade dock ingen "nana" i min kvartersbutik så det fick bli en vanlig, hederlig lemonad. Superenkelt!
Receptet är för 1 liter lemonad, kan ev spädas något med vatten vid servering. Koka upp 1½ dl socker med 1½ dl vatten och koka tills allt socker är upplöst. Kyl ned. Pressa saften ur 4 citroner (eller byt ut en, eller ett par av citronerna, mot lime). Blanda med sockerlagen, fyll upp med vatten till önskad smak/styrka/mängd.
Servera i ett glas med is, några citronskivor och mynta om du har!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment